Waarom minerale make-up?

Anila Cosmetics biedt producten aan die gemaakt zijn van volledig 100% natuurlijke mineralen. Haar slogan zegt ook niet voor niets One skin | Be gentle.

Al onze minerale make-up zijn gecheckt en voldoen aan de meest strenge kwaliteistnormen/eisen voor cosmetica.

Minerale make-up wordt gemaakt van natuurlijke mineralen. Deze mineralen zijn al eeuwen oud en werden ook gebruikt door o.a Cleopatra uit het oude Egypte.
Het mooie aan minerale make-up is dat het vrij is van ingrediënten zoals parfum, kunstmatige kleurstoffen, parabenen en conserveringsmiddelen.

Mineralen zijn opgebouwd uit een aantal ingrediënten.

Welke ingrediënten zitten er in onze producten:

  • Zinkoxide

Dit heeft een antiseptische werking, ook wel ontstekingsremmend. Dit zorgt ervoor dat dit geschikt is voor een huid met problemen zoals acné. Daarnaast beschermt het de huid tegen irritaties, heeft het een kalmerende en verzachtende werking.​

  • IJzeroxide

Deze geeft de make-up de juiste kleur.

  • Titanium dioxide

Dit mineraal wordt gebruikt als natuurlijke bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Titanium dioxide breekt vanwege zijn reflecterende werking de kracht van de schadelijke UV-stralen. ​

  • Mica

Mica zorgt voor een zachte huid en heeft een glanzend effect.

Wat zijn de voordelen van minerale make-up?

Zoals eerder vermeld heeft minerale make-up het voordeel dat het geen schadelijke stoffen en kunstmatige kleur- en geurstoffen heeft. Hierdoor is de kans op een huidallergie en/of irritaties zeer klein. Door de fijne textuur van de make-up voelt het heel licht aan op de huid en smelt ook samen met je huid oliën zonder dat je poriën worden afgesloten. Daarnaast bevat minerale make-up ook huid beschermde eigenschappen, het beschermt tegen de zon en het heeft een antiseptische werking. Dit laatste is weer heel goed voor een probleem huid denk dan aan bijvoorbeeld acné of rosacea.

Misschien ook niet helemaal onbelangrijk, al onze producten zijn dierproefvrij en dus ook Vegan!

Nog een extra voordeel is ook dat onze producten langer houdbaar zijn dan andere cosmetica, dit omdat er geen toevoegingen aan toegevoegd zijn die de houdbaarheid kunnen aantasten.

Alle make-up van Anila Cosmetics is alleen in poedervorm verkrijgbaar. Zo blijft het de meest zuiverste vorm van minerale make-up.