Hoe breng je minerale make-up aan?

Hoe breng je minerale make-up aan?

Ga je voor het eerst minerale make-up gebruiken? Super leuk dat je dan eindelijk de werking van minerale make-up gaat ervaren en gaat proberen. Je zult zeker een verschil merken van aanbrengen en het één worden met je huid vergeleken met vloeibare foundation.

Wat is het voordeel van minerale make-up? Het heeft een verzorgende werking en is dekkend, voelt heel zacht en is fijn om aan te brengen. Daarnaast heeft minerale make-up een ontstekingsremmende werking. Ideaal voor mensen met acné en rosacea. Doordat de minerale poeder samensmelt met je huidolie, zijn fjne en grove lijntjes ook minder zichtbaar. 
Steeds meer vrouwen kiezen bewust voor wat ze op hun gezicht aanbrengen. We willen er allemaal zo natuurlijk mogelijk uitzien, maar het moet wel dekkend zijn. Daarnaast moet het ook nog gezond en goed zijn voor de huid.
Minerale make-up is een echte aanwinst voor iedereen. Er zijn geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd en het komt rechtsreeks uit de natuur. Het heeft een antispetisch werking en ziet er na het aanbrengen natuurlijk uit en is niet heel onbelangrijk ook nog eens 100% dierproefvrij.

Het leuke aan minerale make-up is ook dat je ermee kunt variëren. Het is allemaal in poedervorm verkrijgbaar en je kunt nooit te veel opdoen. Ook is het leuk en mogelijk om met kleuren te spelen door ze met elkaar samen te voegen.
Heb je nou toch te veel foundation opgedaan of te hefitige oogschaduw? Geen probleem, je kunt gewoon de make-upkwast als gum gebruiken.
Je kunt het voor overdag aanbrengen, maar ook voor een avondje uit waardoor je een echte avondlook kan creeëren.

Om het wat makkelijker te maken hebben wij voor je een stappen plan gemaakt, hoe de make-up aan te brengen. Natuurlijk zijn er ook video's die je kunt bekijken, maar heb je daar geen zin of tijd voor, hierbij de beschreven versie.

Het aanbrengen van een basis look.

Alvorens je minerale make-up gaat aanbrengen en je de make-up kwasten voor het eerst gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je kwasten eerst goed gereinigd zijn. Dit kun je gewoon met make-up remover doen of speciale reiniging voor make-up kwasten.Tip! Baby-shampoo werkt ook erg goed om je kwasten schoon te maken.

Stap 1: reinig je gezicht grondig alvorens je de foundation gaat aanbrengen. Een goede gezichtsscrub op zijn tijd is ook erg goed en fijn. Doe dit max 2 keer per week. Reinig zeker 2 keer per dag je gezicht. S'avond om je make-up en afvalstoffen van je gezicht te verwijderen en s'ochtends om je gezicht een boost te geven. In de ochtend is met water al voldoende.
Stap 2: breng na het reinigingen een voedende gezichts- en oogcreme op. Dit is erg belangrijk, omdat mineralen zich het beste hechten aan een voedende huid. Zo blijven ze het langer en mooier zitten. Heb je een wat drogere huid? Zorg er dan voor dat je een goede vochtinbrengende créme gebruikt. Het is heel belangrijk om een créme te gebruiken die jouw vochtbalans reguleert.
Stap 3; gebruik de concealers om eventuele plekjes weg te werken. De roze concealer kun je gebruiken voor donkere plekken, zoals donkere kringen onder je ogen of schaduw plekjes rondom je neus vleugels. Tip: plaats de roze concealer in een driehoek. Dit lift optisch je ogen en geeft een frisse blik.

Gebruik de groene concealer voor rode plekjes. Check voor meer informatie waar de kleuren allemaal voor geschikt zijn onder het kopje concealers.

Stap 4; foundation aanbrengen. Tik een kleine hoeveelheid minerale poeder in het deksel. Het mooie aan minerale make-up is, is dat je maar weining hoeft te gebruiken. Heb je toch meer nodig? Geen probleem, doe gewoon nog een beetje in het deksel. Tip je kwast in het deksel en breng met een draaiende beweging de foundation op je gezicht. Masseer het als het ware in de huid. Doe dit net zolang je een egale huid hebt. Neem ook gewoon je ogen mee. Doe dit natuurlijk wel met je ogen dicht! 
Doe het allemaal lekker ontspannend. Het moet eigenlijk een feest worden om minerale make-up aan te brengen.

Stap 5; breng eventueel een beetje bronzer net onder de jukbeen voor een slanke look, de blush daarnet boven of op je wangen voor een gezonde kleur. Dit breng je met een horizontale, deppende streep aan. Daarna kun je met een draaiende beweging de blush en/of bronzer egaal maken en samenvoegen.

Stap 6; laatste stap voor een basis look. Breng met een grote kwast de finishing aan. Ook dit breng je weer met een draaiende en deppende beweging over je gezicht en hals. Zo smelten alle lagen mooi samen en blijft je make-up de hele dag zitten.

Stap 7; je kunt er eventueel voor kiezen om oogschaduw aan te brengen. Ook hierbij doe je een klein beetje minerale poeder in het deksel. Tip met de oogschaduw kwast een klein beetje in het deksel. Breng de oogschaduw van de buitenste hoek naar binnen aan. Dit hoeft niet met een draaiende beweging.

Zo, wat vond je ervan?

Makkelijk he? Dat aanbrengen van minerale make-up! Naarmate je het steeds vaker doet, krijg je er steeds meer handigheid in. 

Volg ons ook op Youtube om zelf te zien hoe je onze foundation aanbrengt.