De juiste kleur foundation kiezen

Hoe bepaal je jouw huidtoon en juiste kleur foundation?

Wat een potje foundation en dan met name minarele make-up al wel niet kan doen om jouw onzuiverheden te verbergen. Foundation wordt vaak daarom ook gebruikt om je huid egaal te maken, maar ook om meer kleur in je gezicht te krijgen.

Het is best moeilijk om de juiste kleur foundation te vinden, zonder dat je huid er oranje uitkomt te zien of dat je er zelfs vermoeider en/of bleker uit van gaat zien.
Hoe kies je nou de juiste kleur? Wij helpen jouw daar graag mee.

De juiste kleur foundation kiezen.

Er zijn 3 verschillende ondertonen die als eerste belangrijk zijn, namelijk;

 • Warm
 • Koel
 • Neutraal

Natuurlijk kan dit veranderen doordat je bijvoorbeeld in de zon gezeten hebt!

De ondertonen;

 • Warme ondertoon (olijf tot geel). Verbrand je huid niet al te snel en word je makkelijk bruin, betekend dit dat je huid een hoog gehalte melanine bevat, ook wel je pigment genoemt. Dit zijn vaak mensen met donkere ogen zoals, kastanjebruin, groen/bruine ogen, dit gecombineerd met warmblond tot kastanjebruin haar. Denk aan mensen met een Mediteraanse achtergrond. Praten we over kleuren type dan zijn vaak de herfst en lentetype die een warme ondertoon hebben.
  Kleuren die heel mooi staan, zijn kleuren met een gele of gouden ondertoon.
  Vermijd koele, zilverachtige kleuren.

   
 • Koele ondertoon (blozend, rose of rossig). Je huid wordt nauwelijk bruin of zelf wat rood en je beschikt over veel minder melanine. Heb je bijvoorbeeld sproeten, bloos je snel en heb je een wat lichte huid? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Vaak zijn dit mensen met blauwe, grijs/groene ogen in combinatie met blond, bruin en zwart haar. Praten we over kleuren type dan zijn vaak de winter en zomer type die een koele ondertoon hebben.
  Kleuren die je het beste kunt vermijden, zijn gele en gouden kleuren.
  Je kunt het beste kiezen voor zilver/koele kleuren

   
 • ‚ÄčNeutrale kleuren (tinten die er tussenin zitten). Heb je een neutrale huidskleur? Gefeliciteerd, dan ben jij een van de weinige gelukkige. Het vinden van een foundation kleur is heel makkelijk, want je kunt zowel koele als warme kleuren hebben.

Andere test om te bepalen welke ondertoon heb je.

Vind je het nog steeds moeilijk om te bepalen of je een koele, warme of zelf neutrale ondertoon hebt? Geen paniek, er is nog een andere manier om te bepalen welke ondertoon je hebt. Dit door te kijken naar je aderen van je pols. 

 • Blauw/paarsige aders. Dan heb je een koele ondertoon.
 • Groen/gelige aders. Dan heb je een warme ondertoon.
 • Moeilijk te zien. Dan heb je een neutrale ondertoon

Juiste kleur kiezen.

Nu heb je alle middelen om zo goed mogelijk te bepalen welke kleur foundation je het beste kunt aanschaffen. Wij hebben voor jouw om te helpen een testpakket met foundations samengesteld. Zo kun je bepalen welke kleur het mooiste bij jou past.

Tip; Doe een klein beetje op de rand van je kaak in de ovegang naar je hals. Dit is de beste manier om te bepalen of je de juiste kleur hebt. Vloeid het mooi over? Dan is het de juiste kleur foundation. 

De testpakketjes bestaan uit een kleine hoeveelheid verschillende kleuren. De testers zijn verkrijgbaar voor de lichte en medium huid. De lichte huid bestaat uit de kleuren Porcelein, Stone en Marvel. De medium huid bestaat uit de kleuren Sandy, Magic en Naples.

Tip; Kies voor 2 kleuren foundations. Een kleur voor de winter en een kleur voor de zomer. Dit omdat je huid dan een net andere kleur heeft door bijvoorveeld de zon.
Het is trouwens ook mogelijk om meerdere foundation kleuren met elkaar te combineren. Dat maakt het zo leuk van het gebuik van minerale make-up.